ترک منزل توسط همسر

ترک منزل توسط همسر

قوانین ترک منزل توسط همسر

 
در طول زندگی مشترک زوجین، ممکن است به دلایلی هر کدام از آنها اقدام به ترک منزل کنند. ترک منزل توسط هر کدام از زوجین تابع قوانینی است که چنانچه این پروسه طولانی شود، طرف مقابل می تواند از طریق قانونی وارد عمل شده و علیه طرفی که اقدام به ترک منزل کرده، اقامه دعوا کند. طبق قانون این اقدام توسط هر کدام از طرفین صورت بگیرد، می تواند عواقب و پیامدهایی برای آنها در پی داشته باشد. در این مقاله برآنیم تا به موضوع قوانین ترک منزل توسط همسر بپردازیم. با ما همراه باشید.
مطابق قانون مدنی به مجرد وقوع عقد نکاح میان زن و مرد، آنها به زوجیت یکدیگر در می آیند و این یعنی آنها در قبال یکدیگر حق و حقوقی تعریف شده طبق عرف و قانون خواهند داشت. از مهم ترین حق و حقوق زوجین در مقابل هم که مورد تاکید قانون نیز واقع شده است، تکلیف هر کدام از آنها به زندگی زیر یک سقف در کنار یکدیگر است.
در این میان، ممکن است هر یک از زوجین بنا به دلایلی، اقدام به ترک منزل کنند که متعاقب آن انجام وظایف زناشویی دچار وقفه خواهد شد. چنانچه در این مورد نیاز به دریافت مشاوره تخصصی دارید می توانید با مشاوران مجرب موسسه مشاوره حقوقی همراه باشید. در این مرکز امکان ارائه مشاوره حقوقی رایگان به صورت تلفنی فراهم شده است.
زنان ممکن است به دلایلی اقدام به ترک منزل کنند. این اقدام می تواند به دلیل وجود عواملی مانند اعتیاد همسر، فحاشی و بد دهنی، نبود امنیت جانی برای زن و مواردی از این قبیل اتفاق بیافتد. اما در صورتی که ترک منزل از طرف زن به دلایل موجه نباشد، طبق قانون مدنی، وی با حکم قانونی خروج بدون اجازه شوهر مواجه خواهد شد.
طبق قانون مدنی، زن مکلف به تمکین از شوهر خود است و در قبال این تمکین است که نفقه به وی تعلق می گیرد. بنابراین تمکین تکلیف زن و پرداخت نفقه نیز تکلیف مرد شمرده می شود. تمکین در دو نوع عام و خاص تعریف شده است که تمکین عام به تبعیت زن در امور کلی زندگی خانوادگی از مرد اشاره دارد و تمکین خاص نیز، به روابط زناشویی میان زن و مرد مربوط می شود.
طبق تعاریف ارائه شده، زن ملزم است در محل سکونت مرد اقامت داشته باشد و نباید بدون اجازه وی و بدون وجود عذر موجه، اقدام به ترک منزل کند. در صورت خروج زن بدون عذر موجه یا بدون اجازه همسر، حکم قانونی فرار زن شوهردار یا خروج از منزل بدون اجازه شوهر در مورد وی به اجرا در خواهد آمد.
بنابراین چنانچه زن، بدون وجود یکی از مصادیق عدم تمکین و بدون در نظر گرفتن وظایف قانونی خود، منزل خود را ترک و در محلی غیر از محل سکونت همسر خود اقامت کند، می توان عبارت ترک منزل توسط زن را در مورد وی به کار برد.
زن در صورتی که به استناد یک عذر موجه منزل همسر خود را ترک کند و بتواند آن را اثبات نماید، دریافت حق نفقه از وی ساقط نخواهد شد و این امکان را دارد که دادخواستی مبنی بر تامین مسکن علی حده به کمک وکیل تنظیم کرده و با رأی دادگاه، مرد را ملزم نماید که منزلی جداگانه برای وی تامین کند و همچنین نفقه خود را نیز دریافت نماید. در صورت نیاز به دریافت مشاوره تخصصی در مورد قوانین ترک منزل توسط همسر، می توانید با مشاوران مجرب موسسه مشاوره حقوقی در ارتباط باشید. خدمات مشاوره ای این مرکز در قالب مشاوره حقوقی رایگان تلفنی ارائه می گردد.
 

حکم ترک منزل توسط همسر

 
با توجه به اینکه ترک منزل توسط شوهر، به توقف وظایف وی در قبال همسر و زندگی مشترک می انجامد، حکم قانونی این عمل شامل دو بخش حقوقی و کیفری است که در ادامه به بررسی بیشتر آنها خواهیم پرداخت.
طبق آنچه اشاره شد، زن با ترک منزل، با پیامدهایی قانونی مواجه خواهد شد. در قانون برای زنی که بدون اجازه همسر خود، اقدام به ترک منزل کند، حکم قانونی پیش بینی شده است. در قانونی مدنی، پیامدهای ترک منزل بدون اجازه همسر و بدون داشتن عذر موجه توسط زوجه به شرح زیر مشخص شده است:
یکی از مهم ترین و در واقع اولین پیامدی که متوجه زنی که بدون اجازه شوهر، اقدام به ترک منزل می کند، خواهد بود، این است که زن بواسطه این عدم تمکین، حق دریافت نفقه را از دست می دهد و مرد ملزم به پرداخت نفقه به زن نخواهد بود. البته این امر مستلزم اثبات ترک منزل از سوی زن، توسط مرد است. مرد برای این کار بایستی اظهارنامه عدم تمکین به دادگاه ارسال نماید.
پیامد دیگری که در صورت ترک منزل توسط زن متوجه وی خواهد بود، ساقط شدن اجرای شرط تنصیف اموال در مواقعی است که مرد قصد طلاق زن را داشته باشد. با به اثبات رسیدن ترک منزل توسط زن، و صادر شدن حکم نشوز در مورد وی، مرد در موقع طلاق دیگر الزامی برای اجرای شرط تنصیف اموال که در عقدنامه قید شده است، نخواهد داشت.
امکان ازدواج مجدد مرد، پیامد دیگر ترک منزل توسط زن است. بدین معنی که اگر زوجه منزل را بدون وجود عذر موجه ترک کند، مرد نیز بتواند آن را در دادگاه ثابت کند، این مورد می تواند به عنوان مصداق بارزی از عدم تمکین شمرده شود. در این صورت مرد با استناد به عسر و حرج ناشی از تجرد، مجاز است دادخواستی مبنی بر ازدواج مجدد به دادگاه ارائه نماید. در صورت موافقت دادگاه مرد می تواند اجازه ازدواج مجدد گرفته و اقدام به ازدواج کند. اگر در این مورد نیاز به مشاوره با یک وکیل مجرب دارید می توانید با مشاوران متخصص موسسه مشاوره حقوقی در تماس باشید و از خدمات این مرکز که در قالب مشاوره حقوقی رایگان به صورت تلفنی ارائه می شود، استفاده نمایید.
لازم به ذکر است که ترک منزل توسط زن، مشمول حکم جزایی نخواهد بود. به عبارتی ترک منزل توسط زن جرم محسوب نمی شود و طبق قانون نمی توان زن را به دلیل ترک منزل، تحت پیگرد کیفری قرار داد. بنابراین توجه به این نکته الزامی است که حتی با رأی دادگاه نیز نمی توان هیچ زنی را به زور مجبور به تمکین کرد.
 




:: برچسب‌ها: ترک منزل توسط همسر ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : idanito
تاریخ : سه شنبه 10 خرداد 1401
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: